Duurzaam

Mooi voor jou, mooi voor ons allemaal

Duurzaam doen we samen. Ja, zelfs als we bloemen in huis halen of cadeau doen. Ken jij het verhaal achter die bloemen? Vaak zijn ze de halve wereld overgevlogen, bevatten ze allerlei gifstoffen en hangen ze er een goede week later hartstikke slap bij. De oplossing? Haal duurzame zijden bloemen en planten in huis.

Bloemen van ver, best een beetje vreemd

Voor ons was het ook even schrikken hoe schadelijk zo’n kleurrijk, lekker ruikend boeket voor onze planeet kan zijn. Uit recent onderzoek blijkt dat er bij een steekproef 43 verschillende middelen zijn gevonden, gemiddeld 8 per boeket. Daarnaast legt de gemiddelde bloem meer kilometers af dan wij tijdens onze zomervakantie. Of ze zijn gekweekt in op gas gestookte kassen. Zoveel onnodige CO2-uitstoot, dat moeten we echt niet meer willen.

De duurzame kracht van zijden bloemen

De filosofie van Bloemings? Duurzaam doen we samen - en stap voor stap. Onze hoge kwaliteit zijden bloemen blijven jarenlang goed. Onze selectie Silk-ka bloemen zijn tot in detail nagemaakt en met het blote oog niet van echt te onderscheiden. Door huizen en bedrijven in heel Nederland staan de zijden boeketten en planten te schitteren bij particulieren en ondernemers die op deze manier gelijk hun steentje bijdragen aan een betere wereld.

Sta jij aan onze zijde(n)?

Helaas bestaat het nog niet, maar wat Bloemings betreft wordt er een milieulabel voor bloemen ingevoerd. Zo weten we met z’n allen wat we in huis halen en wat de gevolgen daarvan zijn. Wil jij zonder schuldgevoel een prachtig boeket neerzetten? Kies onze zijde bloemen, in een abonnement- of koopvariant