Persbericht | Vanuit Nijmegen verovert Bloemings Atelier heel Nederland

Interview RAN Business Nijmegen/Arnhem

Zet jij nog verse bloemen neer op kantoor of thuis? Dan is het volgens Sophie Rutten (34) van Bloemings Atelier de hoogste tijd om die de deur uit te doen. “Kies voor zijden bloemen en planten”, zegt de Nijmeegse. “Hartstikke stijlvol, je hebt er lang plezier van en ze zijn ook nog eens een stuk duurzamer.”

Vanuit Nijmegen verzorgt Bloemings Atelier zijden bloemen en planten door heel Nederland. Dat is mogelijk omdat oprichtster Sophie niet voor een fysieke winkel, maar voor een online platform koos. “Een schaalbaar model dat het voor mij mogelijk maakt om direct in contact te staan met bedrijven, maar ook met particulieren door het hele land. Om dat te realiseren heb ik geïnvesteerd in een webshop met alles erop en eraan, zoals een betaalsysteem, trackingsysteem, chatfunctie en goede fotografie.”

‘De Chanel onder de zijden bloemen’

We moeten het Sophie toch op de vrouw af vragen: verkiest zij écht zijden bloemen boven verse bloemen? Zonder twijfel antwoordt ze: “Ja! Natuurlijk snap ik het genot van een heerlijk geurende bos verse bloemen. Maar als je zo’n kostbaar boeket een goede week later weer weg moet gooien, is dat toch hartstikke zonde? Zijden bloemen kun je perfect stellen en schikken, ze zijn duurzaam en door de hoge kwaliteit zie je geen verschil met echte bloemen.” Sophie werkt exclusief met Silk-ka, een van de bekendste ontwerpers en exporteurs van kunstbloemencollecties wereldwijd. “De Chanel onder de zijden bloemen.”

Dochter van een Nijmeegse rasondernemer

Dat Sophie zou gaan ondernemen mag bijna geen verrassing heten. Haar vader Hans Rutten had een goedlopende herenmode zaak Hans Rutten Mannemode in Nijmegen. “In de winkel van mijn vader was ik altijd al bezig met de styling. Zo vaak ik kon gaf ik de hele zaak een make-over. Later organiseerde ik met een vriendin de succesvolle evenementen ENGAGE in een prachtige kunstgalerie in de Sint-Annastraat. Heel Nijmegen had het erover.”

Zijden bloemen abonnement bloemings atelier

Maandabonnement voor luxe en gemak

Een formaat Large maandabonnement bij Bloemings Atelier heb je al vanaf 29 euro. “Het boeket kun je wisselen wanneer jij dat wilt, is inclusief vaas en maandelijks opzegbaar”, somt Sophie enkele voordelen op. “Maatwerkstukken kunnen ook worden samengesteld, dat gaat in de meeste gevallen op afspraak.”